Rólunk

 
 

Zséli Szilvia

Fontosnak tartom elmondani, hogy megalapításától mostanáig, mintegy húsz éven át dolgoztam a Visegrádi Vitalizáló Vendégházban, melynek alapítója Édesanyám. Úgy gondolok erre az időre, mint valami terepgyakorlatra. A kezdeti időktől – amikor is a böjtölésnek, a méregtelenítésnek semmilyen gyakorlata még nem volt ilyen szervezett körülmények között -, egészen napjainkig – mikorra is ezek a tartalmak már más értelmet kaptak, természetesek lettek és még sok mindennel kiegészültek -, mindvégig ott lehettem. Ezt a rendkívül érdekes, izgalmas időszakot követhettem végig, láthattam fejlődését és nem utolsó sorban részt vehettem benne. Pszichológiát, pszichodrámát, Hellinger-féle családállítást és life coachingot tanultam. E húsz év tapasztalatával álmodtam meg a FoRest For Life-ot.

Mottóm: „Az igazi jutalom a küzdelmedért nem az, amit kapsz érte, hanem az, amivé válsz általa.”  (John Ruskin)

 

Dr. Tóth Tamás – obezitológus

Amikor 15 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy orvosként fogyókúrával fogok foglalkozni, néhány alapelvet rögzítettem. Ezek közül az első, hogy a súlygyarapodás nem egy egyszerű testi történet – komoly pszichés háttér áll mögötte akár okként, akár következményként. Ebből szorosan következett a második alapelv: csak holisztikusan érdemes megközelíteni a fogyókúrát. Nem zsírszövetről, izmokról és hasnyálmirigyről beszélünk, hanem egy emberi szervezetről és egy emberi lélekről. Minden ember más, következésképpen minden fogyókúra is kicsit más. Az alapelvek persze ugyanazok (mint ahogy az alap élettani működések is ugyanazok), de nem lehet sematikusan gyógyítani. És végül még egy taktikai alapelvet említenék: nem lefogyni nehéz, hanem lent maradni. Ha valaki azt gondolná, hogy a fogyás ott végződik, ahol a mérleg a célsúlyt mutatja: téved – ott kezdődik. Álljon itt ennek alátámasztására egykori professzoromnak egyik örökbecsű mondása: „A fogyókúra hizlal – az életmód váltás fogyaszt.”

 

Péry Eleonóra

Az első léböjtkúrámon találkoztam Szilvivel, a kölcsönös szimpátia, mára barátsággá mélyült. A közös munka mindkettőnk vágya volt, különböző tudásunk, tapasztalataink jól kiegészítik egymást. A csapatban a háttérmunkát végzem, gazdasági ügyek, marketing és kapcsolattartás.

Mottóm: „ A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.” (Albert Schweitzer)

 

Mikeházi Blanka

Azt se tudod mit eszel, miért eszel, mikor eszel? Még nem vagyok húsz éves. Viszont legalább húsz táplálkozási módszert láttam születni és megdőlni. Valami viszont soha sem változik. A tavalyi a nem jó. Viszont a mostani a biztos befutó. Apropó…, befutó. Lovasterápiával, táplálkozás és életmód tanácsadással foglalkozom egyetemi tanulmányaim mellett, szabadidőmben.

Mottóm: „- Gyertek el a peremig! – Nem merünk. Félünk. – Gyertek el a peremig! – Nem merünk. Leesünk. – Gyertek el a peremig! És eljöttek. És lelökte őket. Ők meg repültek.”

(Apollinaire)

Péry Kata

Stílus vagy divat? Egyedi vagy egyéni? De vajon mitől leszel önmagad? Segítek megtalálni, milyen az, amikor egyszerre szeretsz is a ruhádban lenni és közben önmagad maradtál. Megkeressük ez igen-eket, felismerjük a nem-eket, mi igen és mi nem… Milyen színek, árnyalatok, formák, anyagok, arányok, mikor, mit és hogyan, hová, és abból mennyit?  Átbeszéljük, felpróbáljuk, kiválogatjuk, átszabjuk, újra értelmezzük, elengedjük, beemeljük. Itt és otthon a gardróbodban. Gardrób. Most.

Feicht Marianna Mana

20 év…,  1998. júniusában voltam először böjtölni Szilviéknél, akivel a közös pontot azonnal megtaláltuk, mert kedvenc nagyszüleink szomszédos faluban laktak. Hamar magával ragadott a böjt jótékony hatása és a hely varázsa.

Amivel én ki tudom egészíteni ennek a csapatnak a munkáját az a fotózás, a böjt utáni fantasztikus állapot megörökítése. Hiszek abban, a már szinte unalmasnak hangzó mondásban, hogy minden emberben van valami szép, csak meg kell találni! Amikor a kúra során megtisztulunk kívül-belül, személyiségünk is pozitívabbá, energikusabbá, sugárzóbbá válik. Megszépül a bőrünk, mindenünk. Munkám során rengeteg önbizalomhiányos nővel találkoztam, akik úgy jöttek hozzám, hogy azt gondolták magukról, hogy nem szereti őket a kamera. Miután megkapták a fényképeket, amiket készítettem róluk, teljesen kicserélték őket és elkezdtek hinni abban, hogy szépek, kívánatosak.

Mert mindenkiből ki lehet hozni a szépet és a jót, csak meg kell találni az alkalmas helyszínt és pillanatot! 😉

www.manafoto.hu

Székhelyi Fruzsina

Székhelyi Fruzsina vagyok, 1976-ban születtem Budapesten. Elváltam, van két kislányom, Rozi és Lili, 11 és 8 évesek. Eredetileg újságírónak készültem, tíz évig dolgoztam is ebben a szakmában, ám egy indiai utazás tudatosította bennem, hogy ideje változtatni. 30 éves koromban, tele hittel és bizakodással, hátat fordítottam a médiának és a nagyvárosnak, és a Dunakanyarba költöztem, hogy elkezdjem a Nagy Kalandot, ami egyik iskolától a másikig lökdös a mai napig. Azóta tanulom, mi is az a Nő valójában. Befogadás, elfogadás, kapcsolódás, megengedés, elengedés, ölelő karok, buja színek, tarka hangok. Mivel adhatnék ehhez többet? Jógával, a masszázs ezer arcával, reikivel, Access Bars kezelésekkel és tiszta intuícióval fordulok feléd. Az éberségem és az általam nyújtott elvárás nélküli tér segítheti a tisztulásodat,  elmélyülésedet.

 

Burgermeister Csilla

A testmozgás központi szerepet játszik az életemben, ezért a közgazdász diploma után sportedző végzettséget szereztem.
Szabadidőmben kerékpározok, kirándulok. Hiányozni kezdett gyerekkori szerelmem a tánc, így találtam rá a jógára, mely tudatos mozgásával emlékeztetett a táncra. A jóga azonban nemcsak tudatos és elmélyült mozgás, hanem sokkal több annál. Légzőgyakorlataival, meditációival és komplett filozófiájával a teljes embert magával ragadja, engem is.
Jógaoktató végzettséget szereztem, majd a nyugati ember speciális igényei és civilizációs problémái felé fordulva a funkcionális jóga oktató képzését végeztem el.
A funkcionális jóga órákon nyújtó, egyensúlyt fejlesztő és erősítő hatású gyakorlatokat egyaránt alkalmazok.
A FoRest For Life egyedülálló programjain a jógaórákat teljesebbé teszem a női testre szabott gyakorlatokkal, valamint intim tornával. Az egy hetes közös munkával szeretnék átadni nektek egy olyan gyakorlatsort, melyet hazatérvén bátran gyakorolhattok, még akkor is, ha valamilyen gerincbántalommal küzdesz. A gyakorlatok hatására a tested tónusos de hajlékony lesz, megerősödnek a gerinc tartóizmai és összhangba kerül test, lélek és szellem.
 
Mottóm: a harmónia
„A jóga az aranykulcs, mellyel kinyithatjuk a békéhez, nyugalomhoz és örömhöz vezető utat… „
B.K.S. Iyengar
 
A jóga mellett asztrológiát és pszichodrámát tanultam. Ha kérdésed van önmagaddal kapcsolatban és szeretnél a természettel szinkronban működni, asztrológiai személyiségelemzéssel tudok segíteni.
 
A horoszkóp nem arra való, hogy alárendelődjünk annak, hanem arra, hogy egy nehezebb időszakra fel tudjunk készülni és egy kedvező időszakot ki tudjunk minél jobban használni.